Uutinen

Evac jatkaa voimakasta kasvuaan englantilaisen Transvac Systemsin ostolla

Evac, yksi maailman nopeimmin kasvavista cleantech-ratkaisuja tarjoavista yrityksistä, on ostanut englantilaisen Transvac Systemsin, joka on erikoistunut laivojen ja offshore-lauttojen jätevedenkäsittely-, saniteetti- ja painolastivedenkäsittelyjärjestelmien jakeluun ja huoltoon.

Tämä on jälleen yksi merkittävä edistysaskel Suomessa pääkonttoriaan pitävälle Evacille, joka laajensi maailmanlaajuista toimintaansa toukokuussa 2018 ostamalla englantilaisen meriteknisiä laitteita valmistavan Cathelcon.

Evac, jonka liikevaihto oli viime vuonna noin 160 miljoonaa euroa, jatkaa maineensa kasvattamista maailmanlaajuisena meri-, offshore- ja rakennusteollisuuden integroitujen veden- ja jätteenkäsittelyjärjestelmien toimittajana.

Transvacin keskeisimpiä vahvuuksia ovat yrityksen pitkä kokemus Britannian kuninkaallisen laivaston toimittajana sekä useat offshore-öljyteollisuudelle toteutetut projektit.

”Transvacin ostaminen tukee Evacin tulevaa kasvua laivasto- ja offshore-sektoreilla, joilla yritys on luonut erinomaisia asiakassuhteita ja saanut monia merkittäviä sertifiointeja”, toteaa Evac-konsernin toimitusjohtaja Tomi Gardemeister.

Transvac on perustettu vuonna 1974, ja se työllistää tällä hetkellä 15 henkilöä Fordissa, Länsi-Sussexissa lähellä Englannin etelärannikkoa. Kuninkaallisen laivaston Portsmouthin tukikohta ja Southamptonin risteilyterminaali sijaitsevat lyhyen välimatkan päässä yrityksen toimitiloista. Viime tilikaudella yrityksen liikevaihto oli 4,1 miljoonaa euroa.

”Olemme toimineet Evacin jakelijoina jo 38 vuotta, joten siirtymä osaksi Evac-konsernia on hyvin luonnollinen, sillä tunnemme hyvin heidän tuotteensa ja toimintatapansa”, kertoo Transvacin toimitusjohtaja Martin Lowe.

Yrityksellä on myös huomattavaa kokemusta painolastivedenkäsittelyjärjestelmien myymisestä uudistus- ja uusien alusten rakennusmarkkinoilla Isossa-Britanniassa. Lisäksi yritys on osallistunut aktiivisesti Britannian kuninkaallisen laivaston ja Britannian kuninkaallisen tukilaivaston viimeaikaisiin projekteihin. Transvac on tuottanut näiden projektien puitteissa kattavia käyttöönotto-, ylläpito- sekä teknisen tuen ja integroidun logistisen tuen palveluita.

Transvacin kenttäpalvelutarjontaa pidetään myös arvokkaana kilpailuetuna. Kaikilla yrityksen insinööreillä on offshore-sertifiointi ja CONDO-hyväksyntä maailmanlaajuista käyttöönottoa varten.

Evac-konsernista

Evac on maailman johtava meri-, offshore- ja rakennusalan integroitujen veden- ja jätteenkäsittelyjärjestelmien sekä korroosionestojärjestelmien toimittaja. Viimeisintä tekniikkaa edustavat ratkaisumme ja palvelumme ovat jo 40 vuoden ajan auttaneet näiden alojen johtavia toimijoita merkittävästi pienentämään ympäristöjalanjälkeään. Meillä on toimipisteitä 14 maassa neljässä maanosassa ja edustajia yli 70 maassa, ja olemme ylpeitä voidessamme olla aina asiakkaitamme lähellä, missä he sitten maailmalla toimivatkaan.

 

Lisätietoja antaa:

Carita Lehmusmetsä
Markkinointi- ja viestintäjohtaja, Evac-konserni
Matkapuhelin: +358 44 761 9559
carita.lehmusmetsa @ evac.com

 

Lue alkuperäinen tiedote täällä.