mardi gras
Uutinen

Meyer Turku luovutti risteilyalus Mardi Gras’n Carnival Cruise Linelle

Fri, 12/18/2020 - 13:06

18.12.2020. Turku. Meyer Turku on tänään luovuttanut 180 000 bruttovetoisuustonnin, LNG:tä polttoaineenaan käyttävän Mardi Gras –aluksen maailmaan suurimmalle risteilyoperaattori Carnival Cruise Linesille. Laivanluovutus on erittäin tärkeä askel telakalle, erityisesti tämänhetkisessä koronakriisissä.

”Luovutamme kauniin ja erittäin edistyksellisen aluksen, joka käyttää polttoaineenaan LNG:tä. Mardi Gras on yksi kaikkein ympäristöystävällisimmistä laivoista Pohjois-Amerikan vesille. Olen erittäin ylpeä laivanrakentajien joukostamme ja haluankin kiittää myös julkisesti kaikkia mukana olleita heidän panoksestaan”, Meyer Turun toimitusjohtaja Tim Meyer sanoo.

Mardi Grasilla on klassiset laivan linjat ja pääosin tumman sininen rungon väritys. Aluksen keskiössä on kolmen kannen korkuinen atrium, jonka yksi seinä on laivan rungon kolmikerroksinen lasiseinä. Atriumissa on myös valtavat liikutettavat LED-näytöt. Atriumista matkustajat voivat nauttia läheisestä yhteydestä mereen ja katsella maisemia.

Toinen laivan kohokohta on tietysti Bolt, maailman ensimmäinen laivaan rakennettu vuoristorata. Bolt päästää matkustajat ohjaimiin, kun ajaja voi säädellä Boltin vauhtia (huippunopeus on huimat 64km/h). Vuoristoradan suunnitteleminen ja rakentaminen ei ole koskaan helppoa – eikä varsinkaan laivan yläkannelle.

Mardi Gras’n ravintolat ja viihde on ripoteltu kuudelle teemavyöhykkeelle ja asiakkailla on valittavinaan omansa noin 2600 hytin ja 180 sviitin väliltä. Hyttikategorioita on yksitoista.

”Arvostamme kumppanuuttamme Meyer Turun kanssa. Telakka on toiminut kanssamme läheisessä yhteistyössä, jotta voimme nyt ottaa vastaan tämän kauniin laivan matkustajiemme iloksi. Mardi Gras’n teknologiat, tilat ja palvelut tekevät tästä aluksesta ainutlaatuisen Pohjois-Amerikassa. Tämän laivanluovutuksen myötä voimme nyt keskittää yhteiset voimavaramme seuraavan sisaraluksen rakentamiseen. Carvival Celebration valmistuu vuonna 2022 Turusta 50-vuotisjuhliimme”, Carnival Cruise Linen presidentti Christine Duffy sanoo.

Suunnitelmien mukaan Mardi Gras aloittaa liikennöinnin Floridan Port Canaveralista huhtikuussa 2021.

Mardi Gras numeroin:

  • Bruttovetoisuustonnit: 180 000
  • Matkustajia: noin 5200
  • Pituus: 340m
  • Leveys 42m
  • Kansia: 19
  • Miehistöä: 2000

 

Linkki mediamateriaaleihin:

https://www.dropbox.com/sh/sxlclps7riba3zj/AABUtKEbiMa22xw2AVRNPeoHa?dl…

 

Lisätiedot:

Tapani Mylly

Head of Communication

Meyer Turku

p. 050 560 2464

tapani.mylly@meyerturku.fi

 

Lue alkuperäinen tiedote täällä