Uutinen

Flexens ja Elomatic yhdistävät voimansa Lounais-Suomen vetytalouden kehityksessä

Flexens Oy Ab tulee Elomaticin tytäryhtiö Green NortH2 Energy Oy:n osakkaaksi. Elomaticin ja Flexensin yhteinen Power-to-X asiantuntijuus vahvistaa yhtiön asemaa vetytalouden kehittäjänä Lounais-Suomessa, erityisesti meriliikenteen tarpeisiin.

Green NortH2 Energyn hallituksen puheenjohtaja ja Elomaticin toimitusjohtaja Patrik Rautaheimo pitää Flexensin osakkuutta tervetulleena lisänä Green NortH2 Energyn omistajapohjaan. Vihreän sähkön tarve yhtiön vedyntuotantoprojektissa Naantalissa kasvaa nopeasti, ja Rautaheimo näkeekin yhteistyön erityisenä vahvuutena Flexensin paikallistuntemuksen ja kontaktit energian tuotannossa Ahvenanmaan alueella. Yhdistettynä Elomaticin kokemukseen teollisuusprojekteista ja meriteollisuuden huippuasiantuntijuuteen, yhteistyö takaa Green NortH2 Energylle ainutlaatuisen aseman merenkulkualan vetytalouden kehittäjänä Lounais-Suomessa.

Flexensille tämä on ensimmäinen sijoitus energiainfrastruktuuriin Ahvenanmaan ulkopuolella, mikä on yhtiölle tärkeä askel kohti avaintoimijuutta uusiutuvan energian alalla. Flexens on kasvattanut valmiuksiaan vetyalalla Power2AX-projektin suunnittelu- ja kehitystyössä, jonka tavoitteena on toteuttaa vetykäyttöinen liikennelautta sekä vihreän vedyn tuotantolaitos Ahvenanmaan saaristoon. Flexens on myös Suomen vetyklusterin (HCF) perustajajäsen.

Flexens Oy Ab:n toimitusjohtaja Berndt Schalin iloitsee yhteistyön tarjoamista mahdollisuuksista.

“Flexens teki yhteistyötä Elomaticin kanssa Power2AX-projektissa, ja heidän osaamisensa teki meihin vaikutuksen. Olemme iloisia yhteistyöstä Green NortH2:n kanssa, kun lähdemme laajentamaan toimintaamme meriliikenteen vihreiden polttoaineratkaisujen parissa”, Schalin toteaa.

Green NortH2 Energy Oy on Elomaticin perustama yritys, jonka tarkoituksena on mahdollistaa vetytalous Lounais-Suomessa tuottamalla vihreää vetyä Naantalissa. Ensimmäisessä vaiheessa tarkoituksena on tuottaa vetyä meri- ja raskaan liikenteen polttoaineeksi, minkä sivutuotteena syntyvä hukkalämpö hyödynnetään kaukolämpönä. Toisessa vaiheessa tarkoituksena on jalostaa vedystä synteettistä polttoainetta, kuten metaania tai ammoniakkia.

Lue alkuperäinen tiedote täällä