Teppo
Uutinen

Teppo Virta Meriteollisuus ry:n vt. toimitusjohtajaksi vanhempainvapaan ajaksi, Annika Huhtalasta yhteyskoordinaattori

Teknologiateollisuuteen kuuluva Meriteollisuus ry on nimittänyt insinööri Teppo Virran (65) yhdistyksen vt. toimitusjohtajaksi nykyisen toimitusjohtajan Elina Anderssonin vanhempainvapaan ajaksi. Andersson jää vanhempainvapaalle noin vuodeksi syyskuun puolivälistä alkaen. Virta aloittaa tehtävässään 1.10.2022.  
 
Laivanrakennusinsinööriksi valmistuneella Teppo Virralla on pitkä työkokemus meri- ja teknologiateollisuudessa. Hän siirtyy tehtävään Teknologiateollisuus ry:n Varsinais-Suomen aluepäällikön ja aluetoiminnan johtajan paikalta. Aiemmin Virta on työskennellyt Turun telakalla, pisimpään sisustussuunnittelun päällikkönä, sekä Meriteollisuus ry:n koordinoiman MERIKE-teknologiaohjelman ohjelmapäällikkönä. 
 
”Teppo Virta on meriteollisuuden rautainen ammattilainen, jonka voimme luottaa luotsaavan alaa eteenpäin”, Meriteollisuus ry:n hallituksen puheenjohtaja Jyrki Heinimaa sanoo. 
 
”Meriteollisuus ry:n toiminta on keskeisessä roolissa alan menestykselle. Toimintaedellytysten sekä Suomessa että maailmalla tulee mahdollistaa alan yritysten kilpailukyvyn kehittäminen, ja siihen pyrimme yhdistyksenä aktiivisesti vaikuttamaan.” 
 
Jotta ala kehittyy ja sen kilpailukyky säilyy, on Virran mielestä huippuosaaminen ja resurssit turvattava jo nyt sekä etenkin pidemmällä tähtäimellä.
 
”Tässäkin tehtävässä Meriteollisuus ry:n toiminnalla on tärkeä merkitys, tulemme panostamaan osaamisen turvaamiseen laajalla rintamalla. Itselleni tärkeitä ovat tutkimus, kehitys ja innovaatiot, osaamisen jatkuva kehittäminen sekä yritysten välinen yhteistyö eli verkostoituminen. Lähden innolla uuteen ja olen toki valmis kuulemaan jäsenyritysten toiveita”, Virta toteaa.  
 
Yhdistyksen assistenttina vuodesta 2017 alkaen toimineen Annika Huhtalan työnimike on päivitetty yhteyskoordinaattoriksi kuvaamaan paremmin nykyistä tehtäväkenttää.  
 
Lisätietoja: 
 
Jyrki Heinimaa, puh. 040 556 4456
Hallituksen puheenjohtaja, Meriteollisuus ry 
 
Teppo Virta, puh. 0400 827 368
Vt. toimitusjohtaja (1.10.2022 alkaen), Meriteollisuus ry