Yliopisto

aalto

 

Aalto-yliopisto

Tekniikan kandidaatti
Meritekniikasta kiinnostuneet voivat opiskella ensin tekniikan kandidaatiksi kone- ja rakennustekniikan pääaineessa. Tekniikan kandidaatin tutkinto (TkK) suoritetaan kolmessa vuodessa. Kone- ja rakennustekniikan pääaineopiskelijana sinulla on oikeus suorittaa diplomi-insinöörin tutkinto (DI) koneenrakennustekniikan tai rakennustekniikan maisteriohjelmassa.

Diplomi-insinööri
Valmistuttuasi tekniikan kandidaatiksi voit jatkaa englanninkielisessä Master's Programme in Mechanical Engineering –maisteriohjelmassa. Koulutusohjelmassa voit erikoistua mm. arktiseen teknologiaan, tuotekehitykseen, tuotesuunnitteluun tai meriteknologiaan.

Tarjolla on myös kaksi kansainvälistä maisteriohjelmaa:

Tällöin diplomi-insinöörin tutkinto suoritetaan kahdessa pohjoismaisessa teknisessä yliopistossa, joista Aalto voi olla toinen.

Kaikkiin maisteriohjelmiin on mahdollista pyrkiä myös Aalto-yliopiston ulkopuolelta. Aalto-yliopiston opiskelijat voivat opiskella meritekniikkaa myös sivuaineena.

Tekniikan tohtori

Diplomi-insinööritutkinnon jälkeen meritekniikan opintoja on mahdollista jatkaa Insinööritieteiden tohtoriohjelmassa soveltavan mekaniikan tutkimusalalla.

 

Mm. näistä yliopistoista voi työllistyä meriteollisuuteen:

Aalto-yliopisto

LUT-yliopisto

Oulun yliopisto

Tampereen yliopisto

Turun yliopisto (uusi konetekniikan koulutus)

Åbo Akademi

 

Tutustuthan myös koulutusesitteeseemme, josta saat lisätietoja merialasta sekä erilaisista koulutusväylistä meriteollisuuden pariin.  

Kuva: Aalto-yliopisto

Yliopisto