Euroopan meripäivä -konferenssi Turussa 18.–19.5.2016

Turun kaupunki isännöi Logomossa Euroopan meripäivän (European Maritime Day, EMD) konferenssia 18.–19.5.2016 yhteistyössä Euroopan komission ja maamme valtiovallan kanssa.

Meripäivien isännyyden myöntämisestä Suomelle ja Turulle päätti EU:n meriasioista vastaava ministerineuvosto. EMD on Euroopan merkittävin vuosittainen merialan tapahtuma. Se tuo Turkuun arviolta tuhat merialan päättäjää, elinkeinoelämän edustajaa ja asiantuntijaa eri puolilta Eurooppaa. Avajaisissa puhuvat mm Euroopan meriasioista vastaava komissaari Karmenu Vella ja liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner.

Konferenssin pääteema on Investing in competitive Blue Growth – smart and sustainable solutions. Sillä halutaan korostaa kaikenlaisen mereen liittyvän “sinisen kasvun” suurta potentiaalia koko yhteiskunnan kannalta. Pohjoisten alueidemme haasteet ja ratkaisut tulevat olemaan erityisen huomion kohteena, samoin kuin merialan kestävän kasvun edistäminen.

Erityisesti Turun Meripäivillä halutaan korostaa yritysten merkitystä innovatiivisten käytännön ratkaisujen tuottajana – kuten jo konferenssin pääteemakin osoittaa. Samoina päivinä Turun Messukeskuksessa järjestettävät Navigate-messut korostavat omalta osaltaan tätä viestiä.

Turun EMD-tapahtuma tarjoaa suomalaisille yrityksille ja toimijoille harvinaislaatuisen tilaisuuden markkinoida osaamistaan ja luoda yhteyksiä keskeisiin merialan toimijoihin Eu-roopassa. Esittäytyminen ”Networking villagen” näyttelyosastolla ja osanotto matchmaking-tapahtumaan tarjoavat lisämahdollisuuksia kumppaneiden löytämiseen.

Konferenssin osanotto on maksuton. Kokouksen kielet ovat englanti, saksa ja ranska, minkä lisäksi tulkataan puheenvuorot mm suomesta ja ruotsista pääkielille.
Verkkosivut, kokouksen ohjelma ja ilmoittautuminen osoitteessa: http://ec.europa.eu/maritimeaffairs/maritimeday/en/home