Ammattikorkeakoulu

Satakunnan ammattikorkeakoulu (SAMK)

Meriteollisuudesta kiinnostuneet voivat hakea mm. seuraaviin koulutusohjelmiin:

  • Konetekniikka: koulutuksesta valmistunut voi sijoittua suunnittelu-, tuotanto-, projekti-, automaatio- sekä tuotekehitys- ja asiakaspalveluinsinöörin tehtäviin.
  • Tuotantotekniikka ja tuotantotalous: koulutuksesta valmistuneen tehtävänimikkeitä voivat olla esim. projekti-insinööri, työnjohtaja, aluevastaava, tiimivastaava, aluepäällikkö, ostaja, myynti-insinööri ja suunnittelu-insinööri.
  • Sähkö- ja automaatiotekniikka: koulutuksesta valmistuneen tehtävänimikkeitä voivat olla esim sähkösuunnittelija, kunnossapitoinsinööri, käytönvalvoja, myynti-insinööri, kehitysinsinööri ja automaatiosuunnittelija.

 

Turun ammattikorkeakoulu (Turku AMK)

Meriteollisuudesta kiinnostuneet voivat hakea mm. seuraaviin koulutusohjelmiin:

  • Konetekniikka: erikoistumisaloja ovat koneautomaatiotekniikka, meritekniikka, moottori- ja energiateknologia, muotoilu, tuotantotekniikka ja tuotekehitys.
  • Tuotantotalous: kansainvälisyyttä painottavassa koulutuksessa voi erikoistua myyntiin, hankintaan, kansainväliseen liiketoimintaan, toimitusketjuhallintaan, tuotannonjohtamiseen tai tuotekehitykseen.

 

Edellä mainittujen lisäksi myös näistä koulutusvaihtoehdoista ja -paikoista voit työllistyä meriteollisuuteen (lista ei ole kaikenkattava):

Insinööri, meritekniikka

 

Insinööri, konetekniikka

 

Insinööri, sähkö- ja automaatiotekniikka

 

Insinööri, energia- ja ympäristötekniikka

 

Insinööri, tuotantotalous

 

Insinööri, merenkulku

 

Bachelor of Maritime Management, Captain

 

Muotoilu, sisustus

 

Tutustuthan myös koulutusesitteeseemme, josta saat lisätietoja merialasta sekä erilaisista koulutusväylistä meriteollisuuden pariin.