Meriteollisuuden laaja projektinhallintakoulutus 2023-2024

kuvituskuva

Kattavan koulutuspakettimme avulla saat kokonaisvaltaisen ymmärryksen meriteollisuudesta sekä alan projektien erityispiirteistä. Koulutuksessa käsitellään Suomen meriklusteria ja meritekniikan peruskäsitteitä, toimimista telakalla, projektinhallinnan osa-alueita sekä laivanrakennusprojektien taloudenhallintaa ja sopimusjuridiikkaa. Koulutuksen lähitilaisuuksissa pääset verkostoitumaan alan yritysverkoston kesken sekä pohtimaan yhdessä projektitoimitusten hyviä käytäntöjä. 

Koulutuksen on suunnitellut Meriteollisuus ry:n koulutustyöryhmä, ja koulutuksen toteuttaa Meyer Turun Laivanrakennusoppilaitos. Sisällön suunnitteluun on osallistunut laajasti jäsenverkostomme ammattilaisia. Koulutuksen alkuperäinen aloitusajankohta siirtyi verkoston syksyn kiireiden ajoittuessa samaan ajankohtaan.  

Kohderyhmä 
Koulutus on suunnattu erityisesti alan yritysten uusille työntekijöille. Koulutus sisältää myös moduuleita, jotka sopivat jo aiempaa kokemusta alalla kartuttaneille vahvistamaan osaamista ja kokonaiskuvaa. Osallistuminen on avointa kaikille, ei pelkästään Meriteollisuus ry:n jäsenille.  

Koulutuksen sisältö
Koulutus koostuu useasta moduulista, joista voit rakentaa haluamasi kokonaisuuden. Koulutus sisältää sekä muutamia lähitilaisuuksia että verkkomateriaalia, jonka voit suorittaa työn ohessa omaan tahtiin annetun aikavälin puitteissa. Koulutus järjestetään suomeksi, mutta osa koulutusmateriaalista saattaa olla englanniksi. Muutokset moduulien sisältöihin ovat mahdollisia.

Kustannukset
Jokaisella moduulilla on oma opiskelijakohtainen osallistumismaksunsa. Maksut kerää Meyer Turun Laivanrakennusoppilaitos.

ELY

 

Hyödynnä ELY-keskuksen tuki
Yritykset voivat hakea ELY-keskukselta tukea, joka kattaa 50% kurssimaksusta.

Tuen myöntämisen ehdot:

  • Yritys laatii Työnantajan esitys yhteishankintakoulutuksesta -lomakkeen ja lähettää sen ELY-keskukselle. Tämän perusteella laaditaan yhteishankintasopimus, jonka allekirjoittavat ko. yritys, järjestävä oppilaitos ja ELY-keskus. 
  • Yrityksen ilmoittama opiskelija suorittaa moduuleita väh. 10 päivän edestä (10 päivän edellytys on opiskelijakohtainen, eikä sitä voi koota yhdessä yrityksen muiden opiskelijoiden kanssa).
  • Lisätietoja kustannuksista ja sopimuksen laatimisesta: Vesa Eskonen (puh. 050 390 6405).

Ilmoittautuminen

Voit ilmoittautua avoinna oleviin moduuleihin tästä linkistä. Ilmoittautumiset kerää Meyer Turun Laivanrakennusoppilaitos. Ilmoittautumista koskevissa kysymyksissä voit olla yhteydessä laivanrakennus.oppilaitos(a)meyerturku.fi

Kysy lisää

  • Ilmoittautumista ja laskutusta koskevat kysymykset: laivanrakennus.oppilaitos(a)meyerturku.fi
  • Muut kysymykset: meriteollisuus(a)teknologiateollisuus.fi

Liity jo yli 100 projektinhallintaosaajan joukkoon!  

Koulutuksemme kahteen aiempaan toteutukseen on osallistunut yli 100 meriteollisuusverkoston osaajaa. Voit lukea heidän kokemuksiaan koulutuksesta täällä. Tässä myös heidän antamiaan palautteita koulutuksesta:

"Kurssi antoi laajan näkemyksen koko meriklusterista. Projektinhallinnan perusteet -kurssi saa erityisen kiitoksen erinomaisesta kurssimateriaalista. Kurssista saa ammennettua paljon käytännön projektinhallintaan omassa työssäni."

"Esimerkit ja soveltaminen oli todella hyviä. Pidin myös Projektinhallintamoduulista, jossa käytiin perusprojektinhallinta teoriaa lävitse. On aina hyvä palata välillä juurille ja saada jokapäiväiseen tekemiseen teorian kautta vinkkejä."

”Tämä oli kätevä tapa järjestää koulutus, kun pystyi katsomaan luennot ja tekemään tehtävät omaan aikatauluun sopivilla hetkillä.”

”Laaja ja mielenkiintoinen paketti. Sopiva kokonaisuus minkä tahansa alan projektien vetoa ajatellen.”

”Koulutuksen sisällöstä sai heti eväitä päivittäiseen tekemiseen ja se antoi lisäksi kokonaisvaltaisen kuvan projektinhallintaan liittyvistä seikoista.”

”Mielenkiintoisia aiheita ja hyvät mukaansatempaavat luennoitsijat.”

"Koulutuksessa hyvää oli uuden oppiminen, omaa työtä tukeva, mutta kuitenkin päivittäisrytmistä poikkeava tekeminen, omien vahvuuksien löytäminen."