Icon of the Seas -alus aurinkoisessa saaristossa
Uutinen

Meyer Turun telakka luovutti maailman edistyksellisimmän risteilyaluksen Icon of the Seasin

Meyer Turku on luovuttanut Icon of the Seas -aluksen sen tilaajalle Royal Caribbean International -varustamolle. Icon of the Seas on maailman edistyksellisin risteilyalus ja varustamonsa ympäristöystävällisin laiva. Alus lähtee Meyer Turun telakalta kuluvan viikon aikana ja aloittaa ensimmäisen matkansa Miamista tammikuussa 2024.

Meyer Turun toimitusjohtaja Tim Meyer kommentoi Icon of the Seasin luovutusta merkittävänä hetkenä telakan historiassa: 

”Icon of the Seas on maailman suurin, mutta ennen kaikkea maailman edistyksellisin risteilyalus. Yhdessä Royal Caribbeanin kanssa asetimme riman poikkeuksellisen korkealle niin suunnittelun, teknologian, turvallisuuden kuin energiankulutuksen vähentämisen suhteen.

Icon of the Seas on vallankumouksellinen alus ja samalla merkittävä askel kohti vihreää siirtymää, joka on telakan tärkein kilpailuetu. Näin vaativa projekti on ollut mahdollista toteuttaa vain, koska teemme tiivistä yhteistyötä meriklusterin sisällä. Erityisesti haluan nostaa esiin toimitusketjumme viimeistelyosaamista. Olen äärimmäisen ylpeä meyerturkulaisista ja kaikista, jotka ovat osallistuneet tähän projektiin.”

Suomen teollisen historian arviolta monimutkaisimman projektin sisään mahtuu useita pienempiä, silti valtavia osaprojekteja. Ne ovat hyviä esimerkkejä Meyer Turun ja kumppaniyritysten yhteistyön voimasta. Tällaisiin lukeutuvat muun muassa 

  • AquaDome, painavin ja pinta-alaltaan suurin milloinkaan laivaan nostettu lasi-teräsrakenne
  • Pearl, halkaisijaltaan 15-metrinen pyöreä elämysportaikko, joka on osa laivan kantavaa rakennetta 

”Tänään juhlimme paljon enemmän kuin vain valmistuvaa laivaa. Juhlimme myös sitä, että Royal Caribbeanin yli 50 vuoden aikana luomat innovaatiot ja unelmat ovat saavuttaneet uuden huipun. Icon of the Seas edustaa kaikkea sitä, mitä vastuullisessa lomanvietossa voidaan saavuttaa sitoutumisen ja vahvojen kumppanuuksien ansiosta. Kiitämme Meyer Turkua ja telakan uskomattoman osaavaa kumppaniverkostoa, joiden kanssa olemme tehneet tätä työtä. Iconilla matkustavien miljoonien muistot tulevat olemaan tähän mennessä suurin saavutuksemme”, sanoo Royal Caribbean Groupin toimitusjohtaja Jason Liberty

Tim Meyer ja Jason Liberty kättelevät kameran edessä

 

Royal Caribbean International markkinoi Icon of the Seasia ennennäkemättömänä lomanautintona, joka tarjoaa jokaiselle jotakin. Aluksen kahdeksalta erilaiselta teema-alueelta löytyy niin merten suurin vesipuisto, elävistä kasveista koostuva Central Park, vesiakrobatiaviihdettä tarjoava AquaTheatre kuin nelisenkymmentä erilaista ruokapaikkaa.

Icon of the Seas lähtee ensimmäiselle asiakasristeilylleen kotisatamastaan Miamista tammikuun lopulla. Tuolloin aluksen sisätiloista julkaistaan myös enemmän kuvamateriaalia. Icon of the Seas tulee vakituisesti risteilemään Karibian alueella. 

Sarjan toisen aluksen, Star of the Seasin rungon koonti aloitetaan Meyer Turun telakalla joulukuussa.

Icon of the Seas lukuina:

  • Pituus:  365 m
  • Rungon leveys:  48,5 m (vesiviivalla), 57,8 m (kansirakennus), 65,8 m (komentosilta)
  • Bruttovetoisuustonnit: 248 655
  • Matkustajia: 7 600
  • Miehistöä: 2 350
  • Lippuvaltio: Panama

Credits:
- Valokuva Icon of the Seasista merikokeella: Meyer Turku/Lavea Media
- Valokuva allekirjoitustilanteesta: Meyer Turku/Mediascope Productions

Alkuperäisen tiedotteen on julkaissut Meyer Turku.