Helsinki shipyard
Uutinen

Telakoiden yhteistyö avaa mahdollisuuksia Suomen ja Kanadan meriteollisuudelle

Yhteys Kanadan ja Suomen meriteollisuuden välillä vahvistui merkittävästi viime vuonna, kun Helsinki Shipyard siirtyi kanadalaisen laivanrakentaja Group Davien omistukseen. 

Yrityskauppa lisää Suomen ja Quebecin välistä yhteistyötä sekä korostaa alueiden roolia merkittävinä meriteollisuuden toimijoina. Davien Quebecin ja Helsingin telakoiden yhteistyö luo mahdollisuuksia alihankkijoille, lisää osaamisen jakamista ja vauhdittaa innovaatioita sekä alueiden yritysten vientimahdollisuuksia.

”Daviella on maailman suurin jäänmurtajien tilauskanta, ja pidämme esillä Nato-maiden kasvavaa tarvetta investoida arktisten alueiden turvallisuuteen. Haluamme hyödyntää sekä kanadalaista että suomalaista laivanrakennusosaamista transatlanttisten yhteistyömuotojen vahvistamiseen ja uusien bisnesmahdollisuuksien luomiseen. On selvää, että molemminpuolinen osaamisen ja teknologian jakaminen hyödyttää sekä suomalaista että quebeciläistä telakkateollisuutta”, Davien toimitusjohtaja James Davies sanoo.

Naval Québec, joka edistää Québecin seudun telakkateollisuutta, uskoo, että tiiviimpi yhteistyö parantaa toimitusketjujen tehokkuutta ja molempien telakoiden teknologisia etuja.

”Kanadan kuuden uuden jäänmurtajan rakentajana Daviella on keskeinen rooli Kanadan merenkulun kyvykkyyksien kehittämisessä. Tämä rooli näkyy varmasti myös Suomen ja Kanadan meriteollisuuksien välisessä kasvuun, innovaatioihin ja teknologiseen osaamiseen liittyvässä yhteistyössä”, Naval Québecin toimitusjohtaja Pierre Drapeau sanoo.

Myös Business Finland jatkaa yhteistyötä Suomen ja Kanadan meriteollisuuden toimijoiden kanssa edistääkseen yhteistyötä maiden välillä.

Meriteollisuus ry oli mukana järjestämässä maanantaina 6.5. Helsingin telakalla pidettyä matchmaking-tilaisuutta.

Yhteiskuva

Suomalaiset ja kanadalaiset osallistujat matchmaking-tilaisuudessa ma 6.5. Helsingin telakalla.

Lue lisää Helsingin telakan uutisesta

Kuvat: DNY Finland Oy