sh diana
Uutinen

Uudislaiva 518 eli SH DIANA siirtyi varustelulaituriin

Maanantaina 23. tammikuuta toteutui taasen yksi etappi laivanrakennuksen pitkällä kaarella – uitimme laivan 518 ulos allashallista jatkovarustelua ja laitteiden sekä laitteistojen käyttöönottoja varten. Laiva on tällä hetkellä näkyvissä varustelulaiturissamme.

Varustelujen ja käyttöönottojen edettyä tarpeeksi pitkälle laiva lähtee merikokeille, jotka ovat yksi laivanrakennuksen tärkeistä vaiheista. Merikokeilla varmistaudutaan lopullisesti siitä, että rakennettu alus vastaa asiakkaan kanssa sovittua sekä täyttää kansainväliset kriteerit, jotka luokituslaitos tarkastaa ja hyväksyy. Merikokeet on suunniteltu pidettäviksi maaliskuun alkupuolella ja niiden arvioitu kesto on noin viikko.

Laivan rakennusvaiheessa, kun laivan omat koneet eivät ole vielä käynnissä ja tuottamassa sähköä, syötetään laivalle sähköä maista ns. maistasyöttönä. Maistasyöttösähköä (60 Hz) tuottaa meille laiturille asennettu dieselaggregaatti. Aggregaatista saamme sähköä mm. ilmastointia, vesitiiviitä ovia ja konehuoneessa olevia moottoreita varten. Tämä väliaikainen ratkaisu on käytössä, kunnes laivan omat koneet tuottavat sähköä.

Olemme pahoillamme mahdollisesti aiheuttamastamme häiriöstä. Pyrimme vaimentamaan aggregaatin ääntä ja ohjaamaan sen suuntaa siten, ettei siitä aiheutuisi häiriötä naapureillemme.

Lue alkuperäinen tiedote täältä

Kuva: Helsinki Shipyard