pemamek
Uutinen

Älykästä ja digitalisoitua laivanrakennusteknologiaa

14.2.2020 klo 12.53
Loimaalainen Pemamek Oy suunnittelee ja valmistaa täysautomaattisia tuotantolinjoja ja hitsauskoneita muun muassa telakoille.

Vuonna 1970-perustettu Pemamek suunnittelee, valmistaa ja asentaa automatisoituja hitsaus- ja tuotantoratkaisuja raskaalle metalliteollisuudelle sekä osien valmistukseen että massatuotannon tarpeisiin. Yrityksen asiakkaita ovat muun muassa telakat ja tuulivoimaloiden valmistajat. Pemamekilla on erityisosaamista muun muassa hitsausprosesseista, materiaalinkäsittelystä ja ohjausjärjestelmistä.

Yrityksen Loimaalla sijaitsevaa päätoimipistettä laajennettiin pari vuotta sitten, mikä mahdollistaa 15–25 metriä leveiden ja yli 400 tonnia painavien automaatiokoneiden valmistuksen linjoineen.

Automaatiota käyttämällä laatuvirheet vähenevät, mikä puolestaan vähentää kokoonpanossa kuluvia työtunteja. Hitsausaika voi esimerkiksi vähentyä neljäsosaan käsihitsaukseen verrattuna.

Robotti hitsaa laivan rungon osaa.

Yrityksen osaaminen pohjautuu 25 vuoden kokemukseen laivanrakennusratkaisujen toimittamisesta ympäri maailman. Loimaan toimipisteen lisäksi Pemamekilla on myyntitoimistot Yhdysvalloissa, Braziliassa, Puolassa ja Venäjällä.

Pemamekin liikevaihto ja henkilöstön määrä ovat olleet voimakkaassa kasvussa viime vuosina ja yritys on ollut Loimaan suurin veronmaksaja useana vuonna.