bf
Uutinen

Business Finland tukee meriteollisuuden kilpailukykyä ja avaa uusia markkinamahdollisuuksia

23.10.2020 klo 15.10
Business Finland panostaa vahvasti Suomen meriteollisuuden tulevaisuuteen Covid-19-pandemian aiheuttamien markkinamuutosten ja epävarmuuden keskellä. Työ- ja elinkeinoministeriö on myöntänyt lisätukea meriteollisuuden vahvistamiseksi, ja Business Finland tarjoaa nyt kattavan paketin tietoa, toimintaa ja tukipalveluja alan yrityksille.

- Ensisijaisena tavoitteena on palauttaa matkustajien luottamus risteilymatkailuun. Samalla kehitämme suomalaisia ratkaisuja turvallisille ja puhtaille aluksille ja satamille sekä haemme yrityksille uusia kansainvälisiä markkinoita ja toimialoja asiakkaiksi. Kutsumme kaikki innovatiiviset ja vientihakuiset meriteollisuuden ja terveysteknologian sekä alan digiratkaisuja tarjoavat yritykset mukaan. Näin nopeutamme toipumista vaikeasta tilanteesta, sanoo Business Finlandin Head of Smart Mobility Ulla Lainio.

Meriteollisuuden uudenlaisen tarjoaman työstäminen alkoi viime kesänä satamien ja matkustajalaivojen terveys- ja turvallisuusratkaisujen yhteistarjoaman kokoamisella. Sen pohjalta Business Finland on julkaissut esitteen: Finnish solutions for safe and clean ships and ports

 - Nyt työn alla on Aalto-yliopiston kokoama korkeatasoinen Marine X-innovaatioekosysteemi, tutkimusorganisaatioiden ja yritysten yhteinen kehityshanke, jossa on myös Health-osuus. Marine X:n tarkoituksena on rakentaa terveysteknologian ja meriteollisuuden yhteistarjoamaa, koska varustamot etsivät kuumeisesti ratkaisuja turvalliseen operointiin laivoissa ja satamissa, kertoo professori Pentti Kujala Aallosta.

Health at Sea ja Smart ports -webinaarit tulossa

Business Finlandin Health at Sea -webinaarit pureutuvat kansainvälisten asiantuntijoiden voimin meriteollisuuden haasteisiin ja mahdollisiin ratkaisuihin. Webinaarisarjan kolmas osa Health at Sea – Is the maritime industry ready to resume safe operations järjestetään 10.11.2020.

Alkuvuonna 2021 järjestettävä Smart ports -webinaari esittelee mielenkiintoisten projektien kautta Suomen älysatama- sekä älykkään logistiikan tarjoamaa pienille ja keskisuurille ulkomaisille satamille.

Mahdollisuuksia, kontakteja ja sparrausta

Business Finland jatkaa myös verkkoseminaarisarjaa, jossa syvennytään markkinamahdollisuuksiin kohdemaa kerrallaan. Seuraavana vuorossa ovat Kiina, Italia, Intia, Yhdysvallat ja Norja. Markkina-analyysien lisäksi yritykset voivat hyödyntää Business Finlandin kansainvälisen verkoston palvelua, joka yhdistää alan suomalaisia yrityksiä potentiaalisiin kumppaneihin eri markkinoilla.

Business Finland jatkaa myös yksilöllistä neuvontaa yrityksille, jotka kehittävät uusia liiketoimintamalleja, pyrkivät laajentamaan toimintaa kansainvälisesti tai etsivät sijoittajia ja rahoitusta joko Suomesta tai ulkomailta.

 - Kutsumme kaikki alan yritykset osallistumaan toimintaan ja samalla hyödyntämään Business Finlandin palveluja. Helpoin tapa pysyä ajan tasalla kaikista meriteollisuuden tapahtumista ja aktiviteeteista on liittyä meidän sähköpostilistalle, sanoo Ulla Lainio.

Lisätietoja

Ulla Lainio
Business Finland
p. 040 343 3357
ulla.lainio (at) businessfinland.fi

Katja Eriksen
Business Finland
p. +47 4028 4887
katja.eriksen (at) businessfinland.fi

 

Lue alkuperäinen tiedote täällä