Meyer Turku
Uutinen

Carnival Celebration laskettiin vesille Meyer Turun telakalla

185 000 GT:n risteilyalus Carnival Celebration laskettiin tänään 11.2. vesille varustelulaituriin Meyer Turun telakalla. Nimensä mukaisesi Celebration juhlistaa valmistuessaan syksyllä Carnival Cruise Linesin 50-vuotisjuhlavuotta. Vesillelasku alkoi perjantaina aamulla rakennusaltaan venttiilien avaamisella ja valmistuu viikonlopun aikana. 

“Olemme erittäin ylpeitä voidessamme rakentaa tämän aluksen Carnival Cruise Linesille. Vesillelasku käynnistää erittäin tiiviin laivanrakentamisen vaiheen, kun laivan sisäosien ja kansien tilat alkavat saada lopullista muotoaan. Kesän lopulla Celebration on valmis merikokeelle ja sitten myöhemmin syksyllä valmis luovutettavaksi asiakkaalle”, Meyer Turun toimitusjohtaja Tim Meyer sanoo.  

“Tämä on tosiaan innoittava osa laivan rakentamista, kun kaikki valmiin laivan hienot ominaisuudet siirtyvät piirustuspöydältä todellisuuteen”, Carnival Cruise Linesin senior vice president Ben Clement sanoo. Clement vieraili Turussa perjantaina vesillelaskun aikana. 

“Uuden laivan kohdalla on aina vaikea valita oma suosikkinsa, mutta Carnival Celebration tekee tämän valinnan vielä vaikeammaksi”, Clemant jatkaa. 

Meyer Turku

 

Carnival Celebration on toinen Turussa rakennettu Excel-luokan alus. Sisaralus Mardi Gras liikennöi jo kotisatamastaan Floridan Port Canaveralista. Celebrationissa on monia hienoja ominaisuuksia ja mielenkiinnon kohteita matkustajille. Näistä ehkä tärkein on BOLT-vuoristorata. Laivan keskellä on lisäksi laaja avoin atrium, jossa matkustajat voivat nauttia kauniista merimaisemista. Kolme kuudesta laivan teema-alueesta on suunniteltu kokonaan uusiksi Celebrationia varten.  

Carnival Celebration aloittaa liikennöinnin marraskuussa 2022 Atlantinylitysmatkalla Englannin Southamptonista. 

Lue alkuperäinen tiedote täällä