Uutinen

Costa Smeralda laskettiin vesille perinteisin menoin Meyer Turun telakalla

Italialaistyylinen, 180 000 bruttovetoisuustonnin LNG-laivakaunotar Costa Smeraldan siirtyi vesillelaskun myötä rakentamisen viimeiseen vaiheeseen.

Tämän päivän seremonian myötä Costa Smeralda hinataan varustelulaituriin, jossa laiva viimeistellään luovutettavaksi italialaiselle Costa Cruisesille lokakuussa 2019. Smeralda on Costan ensimmäinen ja yksi maailman ensimmäisistä LNG-käyttöisistä risteilyaluksista. LNG:n käyttö laivan polttoaineena poistaa pakokaasuista pienhiukkaset sekä rikin oksidit ja vähentää huomattavasti typpioksidin ja hiilidioksidin määriä.

“LNG polttoaineenaan Costa Smeralda on huomattava innovaatio kansainvälisille markkinoille ja tärkeä merkkipaalu alan standardiksi. Costa Group on markkinajohtaja Euroopassa ja Kiinassa, ja viemme jatkossakin kestävää turismia eteenpäin”, Costa Cruisesin toimitusjohtaja Neil Palomba kertoo.

Meyer Turku on ollut LNG-laivojen rakentamisen edelläkävijä jo vuosia, ja telakalta on valmistunut kaksi LNG-alusta.

“Costa Smeraldan kohdalla olemme päässeet käyttämään hyväksi osaamistamme LNG-laivojen suunnittelussa ja rakentamisessa. Tämä laiva on meille myös askel isompiin laivoihin, kun jatkamme tuotannon volyymin kaksinkertaistamista”, Meyer Turun toimitusjohtaja Jan Meyer toteaa.

 

Vieraiden viihtymiseksi

Costa Smeraldasta tulee näyttävä laiva, joka vie vieraansa kierrokselle läpi Italian. Costan uuden lippulaivan sydän on Colosseo, kolmitasoinen alue laivan keskellä, jossa järjestetään monenlaisia esityksiä. Piazza di Spagna taas on laivan perässä oleva kolmen kannen korkuinen laaja portaikko. Täällä kaiken ikäiset vieraat voivat viihtyä auringossa ja nauttia ylimmän kannen lasilattiaisesta parvekkeesta, jolla voi tuntea lentävänsä meren yllä. Laivan keulassa sijaitseva Trastevere on toinen aukio, jolla matkustajat voivat nauttia baareista, kaupoista sekä musiikkiesityksistä.

Valmistuessaan Costa Smeralda tarjoaa nautintoja ei vain silmille vaan myös makunystyröille. Laivaan tulee yksitoista ravintolaa kuten pizzeria Pummid’Oro ja perheravintola Tutti a Tavola, jossa on myös monenlaisia esityksia. Laboratorio del Guestossa vieraat voivat itse valmistaa haluamaansa ruokaa.

Costa Smeraldalla on valmiina yhdeksäntoista baaria, joissa matkustajat voivat rentoutua ja nauttia juomistaan. Myös laivan kylpylästä tulee hieno: kauneussalonki, hammam-sauna, thalasso-terapia-allas ja kuusitoista hoitohuonetta. Koko perhe voi nauttia vesipuistosta vesiliukumäkineen, pelikentästä, neljästä uima-altaasta, teatterista, diskosta, kasinosta, jazz-baarista ja pelihuoneesta. Lapsille on varattu ihan oma alueensa.

Laivassa on myös oma museo: CoDe – Costa Design Museum esittelee Matteo Vercellonin kuratoimana Italian hienointa suunnittelua ja esittelee monia nimiä, jotka ovat antaneet panoksensa myös laivan suunnitteluun.

”Kun laivan runko on nyt valmis, etenemme varusteluun ja kaikkien näiden mielenkiintoisten tilojen ja toimintojen rakentamiseen varmistaen samalla, että Costa Smeralda on turvallinen, luotettava ja miellyttävä laiva merellä. Kesän jälkeen laivan lukemattomien järjestelmien testaaminen tiivistyy sekä varustelulaiturissa että myöhemmin ennen laivan luovutusta merikokeelle”, toimitusjohtaja Jan Meyer selventää.

 

Lisätietoja:

Tapani Mylly
Communication Manager
tapani.mylly@meyerturku.fi
Mobile: +358-50-560 2464
www.meyerturku.fi

 

Costa Smeralda:

 • Luovutus: Lokakuussa 2019 (sisarlaiva 2021)
 • Liputusmaa: Italy
 • Pituus: 337m
 • Leveys: 42 m
 • Syväys: Noin 8.8m
 • Bruttovetoisuustonnit: 183,900
 • Matkustajahyttejä: 2610
 • Matkustajia: Noin 6554
 • Parvekkeiden suhde hytteihin: 63,7%
 • Miehistö: 1646
 • Ajonopeus: 17kn
 • Pääkoneiden määrä: 4

 

Lue alkuperäinen tiedote täällä.