Uutinen

Heinäkuussa veronumero tulee käyttöön myös telakoilla

Veronumero otetaan käyttöön rakennusalan lisäksi laivanrakennusalalla. Alla Verohallinnon julkaisema tiedote henkilötunnuksen hakemiseen liittyen

Laivanrakennusalan veronumerorekisteriin voi hakea 1.4.2022 alkaen. Telakalla työskentelevällä tulee olla rekisteriin merkitty veronumero 1.7.2022 alkaen. 

Henkilötunnuksen myöntäminen ulkomaalaiselle työntekijälle muuttuu 1.4.2022 alkaen

Kun ulkomaalainen työntekijä tulee Suomeen ja hän tarvitsee verokortin, veronumeron tai molemmat, Verohallinto myöntää suomalaisen henkilötunnuksen. Verohallinnossa korona-aikana käytössä ollut poikkeusmenettely hakemusten lähettämiseksi turvasähköpostilla päättyy 31.3.2022. Tämän jälkeen henkilötunnuksen voi saada ainoastaan asioimalla paikan päällä henkilötunnuksia myöntävässä Verohallinnon toimipisteessä.

Henkilötunnuksia myöntäviin toimipisteisiin muutoksia

Henkilötunnuksen voi saada 1.4.2022 alkaen vain seuraavista Verohallinnon toimipisteistä: Helsinki (Hämeentie 15), Ivalo, Joensuu, Jyväskylä, Kemi, Kittilä, Kokkola, Kuopio, Lahti, Lappeenranta, Maarianhamina, Oulu, Pori, Rovaniemi, Seinäjoki, Tampere, Turku ja Vaasa. Muista kuin edellä mainituista verotoimistoista ei voi enää jatkossa saada henkilötunnusta. Hakemuksen käsittelyaika on noin 1–3 arkipäivää. 

Varatkaa aika työntekijän henkilökohtaista käyntiä varten

Jos palkkaatte ulkomaalaisen työntekijän ja hän tarvitsee suomalaisen henkilötunnuksen, varatkaa aika asiointia varten OmaVerosta (vero.fi/omavero) tai soittamalla numeroon 029 497 050. Ilman ajanvarausta asiointi on hitaampaa.

Verohallinto voi myöntää henkilötunnuksen verotuksellisista syistä silloin, kun perusteet tietojen tallettamiselle väestötietojärjestelmään täyttyvät. Henkilötunnus tarvitaan esimerkiksi veronumeroa varten. Veronumero täytyy olla henkilöllä, joka työskentelee rakennus- tai asennustyömaalla. Myös telakalla työskentelevällä henkilöllä täytyy olla veronumero 1.7.2022 lähtien.

Jos ulkomaalainen työntekijä ei tarvitse henkilötunnusta tai hänellä on henkilötunnus jo ennestään, hän voi asioida myös muissa kuin henkilötunnuksia myöntävissä Verohallinnon toimipisteissä. 

Lisätietoja: