kiertotalous
Uutinen

Kiertotalouden investointeja ja kehittämistä vahvistetaan päivitetyllä asetuksella

11.8.2020 klo 11.23
Valtioneuvoston asetus antaa työ- ja elinkeinoministeriölle mahdollisuuden myöntää avustuksia kiertotalouden investointi- ja kehittämishankkeisiin. Valtioneuvosto hyväksyi asetuksen 6.8.2020 ja kumosi samalla asiasta aiemmin annetun asetuksen.

Kiertotalouden edistäminen on yksi hallituksen tavoitteista, jota tuetaan myös avustuksilla ja investoinneilla. Asetuksen mahdollistamalla tuella pyritään vauhdittamaan nimenomaan kiertotalouden investointitoimia kotimaassa.  Asetuksen isoimpana muutoksena investointipainotuksen lisäksi on työllistämisvaikutusten huomiointi.

Kiertotalousavustuksen haku avautuu myöhemmin

Työ- ja elinkeinoministeriöllä on käytettävissä kaksi miljoonaa euroa EU:n valtiontukisääntöjen mukaisiin kiertotalousavustuksiin vuosille 2020–2022. Asetuksessa määritellään avustuksen käyttökohteet ja myöntö- ja maksatusmenettelyt. Asetus tulee voimaan 15.8.2020. Hakuohjeet ja päivitetyt lomakkeet tulevat ministeriön verkkosivulle tämän jälkeen myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana ja niistä tiedotetaan erikseen.

Kiertotalouden keskeinen tavoite on säilyttää tuotteet, materiaalit ja niiden arvo talouden kierrossa mahdollisimman pitkään. Tehokkuus paranee ja arvo lisääntyy, kun materiaalit ja tuotteet suunnitellaan ja valmistetaan pitkäikäisiksi ja uudelleen käytettäviksi ja niihin voidaan liittää palveluita.

Lisätiedot:

  • hallitusneuvos Tuula Manelius, TEM, p. 029 506 4909 (asetus)
  • erityisasiantuntija Sari Tasa, TEM, p. 029 504 8242

 

Lue alkuperäinen työ- ja elinkeinoministeriön tiedote täällä, ja aiheeseen liittyvä Talouselämän artikkeli täällä.