Uutinen

Kim Salmi Helsinki Shipyard Oy:n toimitusjohtajaksi

Helsingin telakan toimitusjohtajaksi on nimitetty 1. syyskuuta alkaen DI Kim Salmi. Kim Salmi siirtyy toimitusjohtajaksi telakan tuotantojohtajan paikalta. Kim Salmella on pitkä kokemus laivanrakennuksesta Helsingin telakalla, sekä varustamopuolen ja konsultin rooleista Euroopan muilta risteilyalustelakoilta. Vt. toimitusjohtajana lokakuusta 2021 lähtien toiminut Simo Rastas jatkaa CFO:n tehtävissä syyskuun loppuun saakka, jonka jälkeen hän siirtyy pois yhtiön palveluksesta uusien haasteiden pariin. Helsingin telakka haluaa kiittää Simoa erinomaisesti tehdystä työstä ja henkilöstön tiedottamisesta tässä haastavassa maailmanpoliittisessa tilanteessa.

”Kiitän saamastani luottamuksesta, johon myötävaikutti se esimerkillinen venyminen ja ammattitaito, jota koko organisaatio osoitti SH Vegan luovutuksen yhteydessä. Uudessa tehtävässäni tulen painottamaan, uusien kannattavien laivaprojektien hankkimisen lisäksi, organisaatiomme kehittämistä niin henkilöstön, infrastruktuurin kuin prosessien osalta.”

Helsingin telakalla rakennetaan parhaillaan Vega-sarjan kolmatta alusta (SH Diana) ja valmistaudutaan sen vesille laskuun. Yhtiön omistuspohjan muutoksia tutkitaan myös edelleen ja pitkän tähtäyksen näkemyksistä tiedotetaan lisää näiden asioiden varmistuttua.

Helsingin telakka on palannut risteilijärakentajaksi pitkähkön tauon jälkeen ja Vega-sarjan toimitusaika ja laatu on otettu hyvin vastaan markkinoilla. Yhtiö jatkaa strategiansa mukaisesti toimintamallilla, jossa kriittinen osaaminen on rakennettu sisään organisaatioon ja varmistaa näin monimutkaisten ja vaativien hankkeiden tehokkaan läpiviennin. Helsingin telakka tunnetaan laajasti rakentamistamme jäänmurtajista sekä muista arktisiin olosuhteisiin soveltuvista aluksista. Telakan vahvuuksiin kuuluu myös Suomessa ainut laatuaan oleva katettu allashalli, joka mahdollistaa alusten tehokkaan rakentamisen huippuolosuhteissa.

kim salmi
Kim Salmi

Lue alkuperäinen tiedote täällä