meyer turku
Uutinen

MEYER Groupin uusille laivakonsepteille hyvä vastaanotto Miamin Seatradessa

Yhtiö esitteli ainutlaatuista tuotevalikoimaansa kärkenään runsaasti kiinnostusta herättäneet vihreät innovaatiot.

Miamissa päättyneessä Seatrade Cruise Global –tapahtumassa esiteltiin MEYER Groupin visionäärisiä ideoita ja yrityksen teknologista johtoasemaa meriteollisuuden tuotteissa. Ensimmäistä kertaa esillä oli myös hahmotelmia MEYER Turun NEcOLEAP-tutkimusprojektissa kehitteillä olevasta ilmastoneutraalista risteilyaluskonseptista. Lisäksi MEYER Groupiin kuuluva ALFRED Maritime esitteli tekoälyyn perustuvan MEYER-energianhallintajärjestelmän. MEYER Floating Solutionsin kelluvat laiturit ja terminaalit sekä visionäärinen tulevaisuuden konsepti ORIGIN täydensivät MEYER-osaston tarjonnan.

Ilmastoneutraalia risteilyalusta kehitetään vuoteen 2025 asti

Ilmastoneutraalin AVATAR-risteilyaluskonseptin hahmotelmat on tulosta NEcOLEAP-projektin tutkimushankkeista. MEYER Turun tavoitteena on kehittää ilmastoneutraali risteilyaluskonsepti vuoden 2025 loppuun mennessä ja olla valmiudessa rakentaa sellainen vuonna 2030. ”Messuosastolla esiteltiin Business Finlandin rahoittamaa tutkimus- ja kehitysprojektia NECoLEAPia ja MEYERin työtä ilmastoneutraalin laivakonseptin parissa. Paljastimme myös hahmotelmat uudesta konseptistamme, jonka avulla risteilyistä tulee tulevaisuudessa kestävämpiä”, sanoo MEYER Turun toimitusjohtaja Tim Meyer. AVATAR-konsepti sisältää muun muassa automatisoitua logistiikkaa, vaihtoehtoisia materiaaleja, kestävämpää hyttisuunnittelua ja enemmän energiatehokkuusoptimointia. Kokonaisvaltainen lähestymistapa ulottuu tuotteen elinkaaren loppuun asti, painottaen materiaalivalintoja, kierrätystä ja kiertotalouden periaatteita.

Alalla ainutlaatuinen tuotevalikoima

MEYER esitteli Seatrade Cruise Globalissa myös ainutlaatuista tuotevalikoimaansa. Mukana olivat MEYER Floating Solutionsin innovatiiviset kelluvat laiturit ja risteilyterminaalivalikoima sekä Icon of the Seas -laivamalli. MEYER Turku toimitti joulukuussa 2023 Icon of the Seas -aluksen, joka on yksi maailman innovatiivisimmista ja tehokkaimmista risteilyaluksista. ”MEYER on ainoa telakka, joka pystyy tarjoamaan täydellisen valikoiman jokiristeilyaluksista suuriin valtamerialuksiin kuten Icon of the Seas. Innovaatioperinteemme ja uusien tuotteiden, kuten MEYER Floating Solutionsin kelluvien laitureiden ja terminaalien avulla voimme luoda lisäarvoa laivanomistajille ja satamaoperaattoreille”, sanoo MEYER Groupin myyntijohtaja Thomas Weigend.

MEYER Energy Management System -alustan ovat kehittäneet ALFREDin IIoT- ja data-asiantuntijat yhdessä MEYER Energy Efficiency Teamin kanssa, ja sen tarkoituksena on lisätä laivojen toiminnan tehokkuutta. MEYER-energianhallintajärjestelmä auttaa laivojen operaattoreita ja miehistöä ymmärtämään ja analysoimaan aluksen suorituskykyä. Alusta tarjoaa miehistölle käyttökelpoisia ehdotuksia energiatehokkuuden optimoimiseksi ja polttoaineenkulutuksen vähentämiseksi. Yhdessä tarkkojen suorituskykyennusteiden ja useiden laivan järjestelmien kanssa se auttaa miehistöä vähentämään aluksen päästöjä.

Uusin tulevaisuuden konsepti on nimeltään ORIGIN. Se täyttää tulevaisuuden asumistarpeet ja vastaa globaaleihin trendeihin sääriippumattomilla ominaisuuksilla, jotka toimivat ympäri vuoden. Suunnittelukonseptin avainkohta on alus ilman tyypillistä "laivan näköistä" ulko- ja sisäpintaa.

Teksti ja kuva: Meyer Turku Oy