Uutinen

Meyer Turku luovutti Uuden Mein Schiff 2 –aluksen TUI Cruisesille

TUI Cruises vastaanotti tiistaina pitkän laivasarjan uusimman tulokkaan. Laivan luovutus tapahtui poikkeuksellisesti Saksan Kielissä.

Uusi Mein Schiff  2 on jo kuudes TUI Cruisesille Turun telakalla rakennettu alus. Meyer Turku ja saksalainen TUI Cruises ovat jatkaneet asiakaspalautteen pohjalta laivan uudistamista.

”Tämä työ on ollut meille erittäin mielenkiintoista. Asiakkaat varmasti huomaavat uudistukset ja toivottavasti myös pitävät niistä. Moni laivan alueista, kuten pääravintolan ylimmän kerroksen Schau Bar ja perän timantin alla oleva ravintola-alue, on suunniteltu uudestaan”, Meyer Turun toimitusjohtaja Jan Meyer kertoo.

Tällä kertaa laiva seilasi ennalta sovitun mukaisesti Kieliin luovutusseremoniaan Turun saariston mahdollisen jäätilanteen takia. Erityisesti laivan vedenalaisen osan silikonimaali ei kestä kosketusta jään kanssa.

“Laivastomme ensimmäinen laajentumisvaihe päättyy onnistuneesti uuteen Mein Schiff 2:een. Kuudes uusi laivamme Meyer Turulta tekee vaikutuksen suunnittelullaan, mutta myös sisäisiltä arvoiltaan. Modernin teknologian avulla luomme uusia standardeja ympäristöystävällisyydelle”, TUI Cruisesin toimitusjohtaja Wybcke Meier sanoo.

Laivanrakentajille jokainen laiva on omanlaisensa, oli sitten kyse teknologiasta seinäpaneelien takana tai sisustussuunnittelusta.

”Bisneksemme ydin on kerätä tietoa asiakkaalta, ja sen jälkeen oman asiantuntemuksemme pohjalta rakentaa aina edellistäkin parempi laiva”, Jan Meyer jatkaa.

Uudenlaista laivanrakennusta

Laivojen lisäksi Meyer Turulla ollaan kehittämässä uudenlaista laivanrakennusta. Laaja tuotannon kasvuohjelma pitää sisällään yli 200 miljoonan euron investoinnit, jatkuvat rekrytoinnit ja henkilöstön laajat koulutukset. Toimilla Meyer Turku kaksinkertaistaa tuotantonsa nykytasosta seuraavan viiden vuoden aikana.

”Olemme muokkaamassa koko alaa uusien laitteiden, IT-teknologian sekä oman laivanrakennuskokemuksemme pohjalta. Näin pystymme varmistamaan, että tuotannon kasvuohjelma toteutetaan fiksulla ja hallitulla tavalla yhteistyössä verkostomme kanssa. Ja tarvitsemme parhaat mahdolliset osaajat toteuttamaan näitä uudistuksia kanssamme”, Jan Meyer sanoo.

Meyer Turulla on tällä hetkellä useita kymmeniä avoimia työpaikkoja auki osoitteessa rekry.meyerturku.fi

 

New Mein Schiff 2 numeroina

  • Pituus: 315 m
  • Leveys: 36 m
  • Bruttovetoisuustonnit: 111 500
  • Matkustajamäärä: 3132
  • Hyttien lukumäärä: 1437
  • Miehistöä: 1092
  • Liputus: Malta

 

Lisätietoja:

Tapani Mylly
Communication Manager
tapani.mylly@meyerturku.fi
Mobile: +358-50-560 2464
Tel: +358 (0)10 670 6206
www.meyerturku.fi

 

Lue alkuperäinen tiedote täällä.