Uutinen

Meyer Turun irtisanomisia koskevat YT-neuvottelut on saatu päätökseen

11.11.2020 klo 11.49

10.11.2020 Turku. Meyer Turku on saanut irtisanomisia koskevat YT-neuvottelunsa päätökseen. Neuvottelujen lopputuloksena työsuhde päättyy 84:ltä varustelu- ja suunnittelutoiminnoissa. Luvussa on yhdeksän työntekijää ja 75 toimihenkilöä. Yhdessä aikaisemmin elokuussa ilmoitettujen ja syksyllä jo toteutettujen irtisanomisten kanssa työsuhde päättyy 250 henkilöltä. Osa työsuhteen päättämisistä toteutuu eläke- ja muiden järjestelyjen kautta. Alkuperäinen arvio irtisanomisten määrästä YT-neuvottelujen alkaessa huhtikuussa oli 450. Irtisanotuille tarjotaan mahdollisuutta henkilökohtaiseen ohjaukseen, tukeen sekä koulutuksiin.

”Ikävä kyllä meidän on välttämätöntä tehdä näitä kivuliaita muutoksia sopeutuaksemme markkinatilanteeseen, joka on muuttunut voimakkaasti tämän vuoden aikana. Teemme jatkuvasti töitä varmistaaksemme telakan tulevaisuuden pitkällä aikavälillä”, Meyer Turun toimitusjohtaja Tim Meyer sanoo.

Elokuussa Meyer Turku sopi asiakkaidensa kanssa tilauskirjansa venyttämisestä ulottumaan vuoteen 2026. Tämä oli tärkeä askel koko suomalaisen risteilylaivarakennussektorin stabilisoimiseksi, kunnes markkinat palautuvat mahdollistamaan uudet laivatilaukset.

Lisätietoja:

Tapani Mylly
Head of Communication
tapani.mylly@meyerturku.fi
Mobile: +358-50-560 2464

Lue alkuperäinen tiedote täällä