risteilijäalus merikokeella
Uutinen

Meyer Turun telakka luovutti Mein Schiff 7 -risteilylaivan

Meyer Turku on 10.6.2024 luovuttanut Mein Schiff 7 -aluksen sen tilaajalle Tui Cruises -varustamolle. Mein Schiff 7 on ensimmäinen Meyer Turun telakalla rakennettu alus, jossa on metanolivalmius. Virallisessa allekirjoitusseremoniassa Meyer Turun telakkaa edustivat toimitusjohtaja Tim Meyer ja projektijohtaja Tom Degerman, TUI Cruisesia toimitusjohtaja Wybcke Meier ja talousjohtaja Frank Kuhlmann.

ryhmä ihmisiä

Mein Schiff 7 on Mein Schiff -sarjan seitsemäs Turun telakalla rakennettu alus. "Mein Schiff 7:n symbolinen tuotannonaloitus eli teräksenleikkuu suoritettiin telakallamme 14.6.2022", kertoo Meyer Turun toimitusjohtaja Tim Meyer. ”Olemme erittäin ylpeitä luovutettuamme Mein Schiff 7:n TUI Cruisesille tänään, alle kaksi vuotta myöhemmin. Sen mahdollisti pitkä ja tiivis yhteistyömme.”

Mein Schiff 7 on Mein Schiff -laivaston ensimmäinen alus, jota käytetään yksinomaan vähäpäästöisellä meridieselillä (rikkipitoisuus enintään 0,1 %). Laivassa on maasähköliitäntä ja se on varustettu katalysaattoreilla. Lisäksi Mein Schiff 7 on rakennettu niin, että se voi toimia myös metanolilla, mikä tulevaisuuden vihreän metanolin myötä tekee laivan propulsiovoimasta lähes CO2-neutraalin. Mein Schiff 7 on ensimmäinen Meyer Turun telakalla rakennettu alus, jossa on metanolivalmius. 

”Tämän laivan vastaanottaminen on meille erityinen hetki. Kymmenen vuotta sitten hankimme ensimmäisen Blu Motion -luokan laivamme täältä Turusta, ja vuoteen 2019 mennessä olimme rakentaneet yhteensä kuusi alusta. Haluamme kiittää Meyer Turun telakkaa erinomaisesta yhteistyöstä ja hyvänolonlaivastomme kehittämisestä. Purjehdimme nyt Mein Schiff 7:llä Kieliin, missä toivotamme ensimmäiset vieraat tervetulleiksi laivalle kesäkuun 12. päivä”, sanoo Wybcke Meier, TUI Cruisesin toimitusjohtaja

Mein Schiff 7
Pituus: 316 m
Rungon leveys: 35,8 m
Bruttovetoisuustonnit: 111 500
Matkustajia: 2 894
Miehistöä: 1 447
Lippuvaltio: Malta

Kuvat: Mediascope/Meyer Turku

Lisätiedot:
Anna Hakala
Head of Communications
anna.hakala@meyerturku.fi

www.meyerturku.fi