steerprop
Uutinen

Steerprop toimittaa azimuth-pääpropulsiojärjestelmän kaksitoimiseen jäänmurtavaan huoltoalukseen

9.11.2020 klo 10.50
Maailman ensimmäinen matalakulkuinen jäänmurtava huoltoalus varustetaan raumalaisen Steerpropin azimuth-pääpropulsiojärjestelmällä. Alus rakennetaan Royal Niestern Sanderin telakalla Alankomaissa ja tilaajana on venäläisten Mercury Sakhalinin ja Polan muodostama yhteisyritys.

Laiva on niin sanottu walk-to-work-tyyppiä ja se tulee toimimaan öljy- ja kaasulauttojen miehistönkuljetuksissa ja huoltotoimissa Venäjän Kaukoidän vaihtelevissa säissä ja lämpötiloissa. Steerpropin myyntipäällikkö Olli Knihti kertoo, että alus pystyy talviaikaan rikkomaan metrin paksuista jäätä kulkiessaan takaperin.

"Alus tulee osittain liikkumaan matalissa vesissä, mikä asettaa erityisvaatimuksia propulsiojärjestelmälle. Kompaktien laitteistomme ansiosta pystyimme tarjoamaan Sahalinin itärannikon syväysrajoituksiin sopivan ratkaisun”, Knihti sanoo.

Alukseen tulevat kaksi 2,2 megawatin Steerprop SP 60 PULL ARC-propulsiolaitetta ohjausjärjestelmineen, sekä Steerpropin Care-kunnonvalvontajärjestelmä. Alus on lähes 76 metriä pitkä ja 14 metriä leveä, ja koska se noudattaa Bureau Veritasin (BV) jäänmurtaja 5 -jääluokan sääntöjä, jäänmurtovoima laitetaan talviaikaan todella koetukselle.

 ”360 astetta akselinsa ympäri kääntyvät propulsiolaitteet antavat alukselle myös mahdollisuuden leventää jääränniä tai esimerkiksi vapauttaa arktisia offshore-rakenteita jäistä. Propulsiolaitteemme toimitetaan ensi kesäkuussa ja alus valmistuu vuoden 2021 loppuun mennessä”, Knihti sanoo.

Koska alus tulee toimimaan haastavissa jää- ja sääolosuhteissa, propulsiolaitteiden luotettavuuteen ja suorituskykyyn asetetaan äärimmäisen kovia vaatimuksia.

"Meillä on kahden vuosikymmenen kokemus räätälöityjen, 360 astetta kääntyvien ruoripotkurilaitteiden rakentamisesta erityisen vaativiin olosuhteisiin. Olemme ylpeitä saadessamme tehdä yhteistyötä Royal Niestern Sanderin kanssa tässä arvostetussa projektissa", Knihti sanoo.

Kuvateksti: Steerprop toimittaa azimuth-pääpropulsiolaitteet jäänmurtavaan walk-to-work-alukseen, joka tulee toimimaan Sahalinin itärannikon öljy- ja kaasunporauslauttojen tukialuksena. Aluksen on tilannut venäläisten Mercury Sakhalinin ja Polan yhteisyritys. Kuva: Royal Niestern Sander

 

Tietoa Steerpropista:

Steerprop perustettiin vuonna 2000 kehittämään ja valmistamaan azimuth-propulsiojärjestelmiä merenkäynnin vaativimpiin olosuhteisiin. Satoihin aluksiin toimittamamme, käyttötarkoituksiinsa räätälöidyt ratkaisut kattavat muun muassa joka kolmannen toiminnassa olevan jäänmurtajan.

Menestyksemme perustuu asiakkaidemme erityistarpeiden huomioimiseen ja tinkimättömään päättäväisyyteen ratkaista kovimmatkin haasteet.

Kokemuksemme arktisten alueiden vaatimuksista, omistautumisemme ehdottomalle toimintavarmuudelle ja sitoutumisemme jatkuvaan kehitystyöhön ovat osoittautuneet kilpailueduksi, niin Steerpropille kuin asiakkaillemme.

 

Lisätietoja:

Juho Rekola
Director, Sales and Project Management
Matkapuhelin: +358 44 072 3476
juho.rekola(a)steerprop.com

Johanna Innola
Brand and Communication Manager
Matkapuhelin: +358 44 750 1125
johanna.innola(a)steerprop.com

 

Lue alkuperäinen tiedote täällä