Uutinen

Suomenlahden Telakka Oy Meriteollisuus ry:n jäseneksi

Meriteollisuus ry:n hallitus hyväksyi 6.2.2019 kokouksessaan Suomenlahden Telakka Oy:n yhdistyksen jäseneksi.

Meriteollisuus ry:n hallitus hyväksyi 6.2.2019 kokouksessaan Suomenlahden Telakka Oy:n yhdistyksen jäseneksi. Näin uusi jäsen kertoo toiminnastaan:  

Suomenlahden Telakka Oy
 
Yrityksemme Suomenlahden Telakka Oy on aloittanut laivojen korjaus- ja huoltotoimintansa Loviisan sataman alueella Valkossa. Uuden telakan rakentamisen myötä tuomme alalle kokonaan uuden toimintatapamme.

Modernin telakan toiminta perustuu lukkitrukkiin, jonka avulla korjattava tai huollettava alus nostetaan helposti ja nopeasti kokonaan pois vedestä. Näin kaikki korjauksessa (mukaan lukien suihkupuhdistuksessa) syntyvät jätteet kerätään tarkoin talteen, eivätkä päädy mereen. Perustellusti voimme sanoa, että uusi telakkamme on Suomen ympäristöystävällisin.
Tehokkaan lukkitrukin lisäksi tuotantoprosessiimme kuuluu valoisa ja lämmin halli, jonne saamme sisään aina n. 70 m pitkän aluksen. Halli on varustettu 10 tonnin siltanosturilla sekä tarvittavalla koneistuskapasiteetilla. Oma henkilöstömme on paikallisia itäuusimaalaisia alan ammattilaisia. Teemme läheistä yhteistyötä alueen muiden alaa sivuavien yritysten kanssa.  

Keskitymme aluksiin, joiden maksimikoko on ns. Saimax ja omapaino alle 670 tonnia. Lakisääteisten katsastustelakointien ohessa teemme tyypillisesti alusten polttoaineen kulutusta alentavia sekä meriturvallisuutta parantavia töitä. Tällaisia ovat esimerkiksi pohjan puhdistukset ja käsittelyt sekä alusten teknologian uudistaminen.

http://suomenlahdentelakka.fi/