onninen
Blogi

Vastuullista palvelua lähellä asiakasta

Tarja Pursiainen-Vakkari, johtaja, Onninen Teollisuus

Kun puhutaan meriteollisuudesta ja sen vastuullisuudesta, mieleen tulevat ensin laivanrakentajat, erilaiset laitetoimittajat ja varustamot sekä erilaiset teknologiat. Usein unohtuu, kuinka monista eri valmistajien osista laiva rakentuu ja millaisen logistiikan ne edellyttävät. Mikäli tavarat tilattaisiin aina suoraan yksittäisiltä valmistajilta, vaatisi se valtavan toimittajaverkoston hallintaa, logistista virtaa ja varastointia. Onnisen palvelupisteet telakan tiloissa ovat askel kohti entistä kestävämpää meriteollisuutta, jossa vastuullisuus muodostuu koko verkoston toiminnan tuloksena.

Kotimainen Onninen palvelee teknisen tukkukaupan yritysasiakkaita ja on Suomessa alansa markkinajohtaja. Onnisella on pitkä historia myös meriteollisuuden kumppanina. Palvelemme telakka-alueilla Turussa, Raumalla ja Helsingissä toimivia yrityksiä omilla palvelupisteillämme, joista löytyvät telakoiden tarpeisiin räätälöidyt tuotteet ja palvelut.

onninen

Onnisen palvelupiste Rauman telakka-alueella.

Kun palvelut ja tuotteet saa läheltä, siitä hyötyy paitsi asiakas myös ympäristö. Merkittävää hyötyä saadaan kuljetusten vähentymisestä telakka-alueelle, kun samassa kuljetuksessa saapuu erilaista tavaraa yhteen pisteeseen. Päästöt vähenevät, ja edestakaisen liikenteen väheneminen lisää myös turvallisuutta alueella, jossa työskentelee paljon ihmisiä. Myös telakka-alueen sisäinen liikenne vähenee, kun yhdestä paikasta voidaan kerätä samaan kuljetukseen erilaisia työssä tarvittavia tuotteita.

Kuljetusmäärien ja -matkojen vähentäminen on merkittävässä roolissa Onnisen toimissa päästöjen vähentämiseksi ja sitä kautta ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi. Vastuullisena yrityksenä olemme sitoutuneet toimitusketjun päästöjen vähentämiseen niin, että suorat ja epäsuorat päästöt vähenevät 18 % vuoteen 2025 mennessä vuoden 2015 tasosta. K-ryhmä, johon myös Onninen kuuluu, aikoo olla hiilineutraali vuonna 2025 ja vähentää päästöt nollaan vuoteen 2030 mennessä.

Onninen on sitoutunut näyttämään toimitusketjunsa läpinäkyvyyden ja varmistamaan myös tavarantoimittajiensa vastuullisuuden. Näin ollen kaikki tuotteet ja niiden valmistajat ovat sekä Onnisen että asiakasyrityksen hyväksymiä. Myös pakkausmateriaalien käytön vähentämiselle on asetettu tavoitteet, ja edistämme muovin kierrätystä ja uusiokäyttöä.   

Suomen meriteollisuuden tavoitteena on rakentaa yhdessä kestävää merenkulkua tulevaisuuden maailmalle. Taloudellista, sosiaalista ja ympäristövastuullisuutta on kehitettävä yhteistyössä läpi koko toimialan, ja siinä jokaisen panos on tärkeä. Vain yhdessä tekemällä voimme onnistua!

Lisätietoja
Tarja Pursiainen-Vakkari
Johtaja, Teollisuus-yksikkö
Onninen Oy
tarja.pursiainen(a)onninen.com

Kirjoitus on osa uutta kestävän kehityksen blogisarjaamme. Tutustu myös blogisarjan aiempaan julkaisuun tästä linkistä