seutu
Uutinen

Meriteollisuudesta haetaan kasvua ympäri Suomen

14.1.2020 klo 8.03

Päivitetty tuotekorttiluettelo meriteollisuudesta kasvua hakevista yrityksistä julkaistu

Meriteollisuuden vahva suhdanne jatkuu ja uusia positiivisia uutisia tilauksista on saatu myös viimeisen vuoden aikana. Kasvu rohkaisee uusia yrityksiä lähtemään mukaan ja vanhoja laajenemaan. Toisaalta laajat tilauskannat ja kova kilpailu kannustavat laajentamaan ja kehittämään alihankintaverkostoja.

Vaikka Suomi on pieni maa, jää potentiaalisia yrityksiä huomaamatta nopeatempoisissa projekteissa. Uusien kumppanuuksien ja suomalaisen meriteollisuuden kasvun tueksi ovat seutukaupungit yhteistyössä koonneet tuotekorttiluetteloon meriteollisuudesta kasvua hakevia yrityksiä. Nyt tammikuussa 2020 on julkaistu luettelosta päivitetty versio, jossa on 140 yritystä, joista 26 on uusia. Luettelo suomeksi ja englanniksi löytyy Meriteollisuus ry:n sivuilta kohdasta Yleiskatsaukset.

Luettelo antaa läpileikkauksen osaamiseen, jota löytyy eri puolilta Suomea. Luettelossa on toki vain jäävuoren huippu 56 seutukaupungin yli 60 000 yrityksestä löytyvästä osaamisesta. Seutukaupunkien yritysverkostot -projektilla yhdessä seutukaupunkien yrityspalvelujen kanssa tarjotaan luettelon lisäksi muutenkin tukea uusien ja tuottoisten kumppanuuksien löytymiseksi tehokkaasti. Yritysten tarpeista käsin voidaan järjestää tapaamisia, vierailuja tai etsiä tarvittavaa osaamista.

NAVIGATE-messuilla laajasti myös seutukaupunkien yrityksiä

Hyvä tilaisuus tutustua luettelon yrityksiin ovat Navigate-messut 22.-23.1.2020 Turussa. Seutukaupunkien yhteisosastolla on edustettuna 11 yritystä ja ainakin 5 yrityksellä on erikseen oma osasto. Kannattaa sopia tapaaminen ja tulla piipahtamaan osastolle.

Navigate-messuilla edustettuna ainakin seuraavat seutukaupunkien yritykset:

Seutukaupunkien yhteisosastolla B18: Alumech, Al-Men, AmiPro Service Oy, Coolcenter Forssa, Härmän CNC-Koneistus Oy, Lennol, Mäkelä Alu, Parkanon lista, RCPSW, Seloy ja Tambest.

Omilla osastoillaan: Antti-Teollisuus Oy (A/70), FP FinnProfiles Oy (B/48), Niemen tehtaat Oy (A/49B), Prismarit Oy (A/17) ja Telesilta Oy (A/17).

Lisätietoja tuotekorttiluettelosta ja seutukaupunkien yritysverkostoista saat projektipäällikkö Paavo Laaksoselta (040 653 1913, paavo.laaksonen@suupohja.fi) ja verkkosivuilta https://www.seutukaupunkiosaajat.fi/yritysverkostot/meriteollisuus .

 

Tutustu aineistoihin tästä: